Home

47 Vlaamse melkveehouders behalen MCC-diploma ‘Producent van melk met uitstekende kwaliteit‘!

Op haar algemene vergadering van 29 maart maakte Melkcontrolecentrum Vlaanderen (MCC) de namen van de melkveehouders bekend die het afgelopen jaar melk van uitstekende kwaliteit hebben geleverd. De voorwaarden voor het behalen van dit diploma hebben betrekking op het kiemgetal (<10.000/ml), het coligetal (<10/ml) en het celgetal (<150.000/ml).
47 Vlaamse producenten slaagden erin om in 2023 onafgebroken aan deze strenge kwaliteitsnormen te voldoen. Dat zijn er 44 minder dan vorig jaar. De oorzaak van deze daling ten opzichte van 2022 zit hem vooral in een verhoging van het coligetal boven de ‘topkwaliteit’-norm (<10/ml), vanaf juni 2023. Dit beeld zien we ook in het algemeen jaargemiddelde (zie het nieuwsitem over het jaarverslag MCC 2023). Tegenover 2022 is er een stijging van 29,51% voor coligetal. 21 kwaliteitsmelkers in de lijst van 2023 zijn nieuwe namen. De 47 producenten die dit jaar een diploma behalen, bewijzen nog maar eens dat ze er ondanks de vele uitdagingen toch kunnen in slagen om een topproduct af te leveren. We zijn trots op deze kwaliteitsmelkers, die op hun beurt fier mogen zijn op hun prestaties en die van hun dieren.


Foto: Directeur Benedikt Sas en voorzitter Tom Van Nespen ondertekenen alle diploma’s die in de loop van de komende weken aan de kwaliteitsmelkers bezorgd worden.
   

Een dikke proficiat aan alle onderstaande producenten!