Home

You are here

Nieuws

Vacatures MCC / DGZ / VIVEE

We zoeken nieuwe collega's voor een aantal vacatures binnen onze organisatiegroep DGZ-MCC-Vivee. Klik op 'lees meer' voor meer info over de vacatures.


Selectief droogzetten: wat vind jij ervan?

Doe jij al langer aan selectief droogzetten, of vind je het maar niets? Wij willen het graag van je weten. 


Mastitis management … Ook hiervoor kan je bij MCC terecht

Door een beroep te doen op MCC voor je mastitis management kom je niet alleen te weten welke ziekteverwekkers de uierontsteking veroorzaken, maar het levert je bovendien inzichten over de behandelingsmogelijkheden en het herstel van de uiergezondheid. Niet alleen je dieren hebben hier baat bij, het komt ten goede van je hele bedrijf. We geven je graag een aantal tips die je bij een optimaal management van pas zullen komen.


Een negatieve mastitis-uitslag kan meer vertellen dan je denkt

Monsters nemen voor een bacteriologisch onderzoek in het kader van mastitisproblematiek vraagt enige inspanning. Maar als je dit regelmatig doet, levert het een absolute meerwaarde op voor zowel de individuele koeien als voor het melkveebedrijf. Bacteriologisch onderzoek van melkmonsters kan naast de isolatie van de mastitisverwekker ook de uitslag “geen groei” of “polybacterieel” opleveren. Deze resultaten zijn mogelijk zeer frustrerend voor de melkveehouder en de bedrijfsdierenarts, maar toch kunnen ze nuttige informatie opleveren.


Welkom op de DGZ-MCC-Vivee stand tijdens de Agridagen

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 mei ben je van harte welkom op onze stand op de Agridagen in Ravels voor een babbel of met vragen die je hebt over melkonderzoek, diergezondheid of andere terwijl je geniet van een kopje koffie of een drankje. Je vindt ons in hal 5 op stand 5322.


In de Kijker

Kleurcodes bij gevoeligheidsbepaling

(Overmatig) gebruik van antibiotica leidt zowel in de humane als in de diergeneeskunde tot een stijging van resistentie van allerhande bacteriën tegenover deze producten. Omdat antibioticaresistentie in de diergeneeskunde ook kan leiden tot behandelingsproblemen bij de mens, wordt in verschillende Europese landen het antibioticagebruik in de veehouderij kritisch bekeken.