Home

Schrijf je in voor het abonnement PCR op tankmelk en volg mastitis op je bedrijf nog makkelijker op

Mastitis is nog steeds één van de belangrijkste productieziekten op melkveebedrijven en kan leiden tot enorme verliezen in melkproductie. In juni staat het tweede tankmelkonderzoek gepland van het PCR- abonnement, dus schrijf je nog snel in en pak mastitis efficiënt aan op jouw bedrijf.
   

Schrijf je in voor de volgende tankmelkonderzoeken

Om de algemene uiergezondheid van jouw veestapel op te volgen, raden we aan om met een zekere regelmaat PCR op tankmelk uit te voeren. Hiermee krijg je een semi-kwantitatief inzicht van de meest voorkomende mastitisverwekkers op kuddeniveau. Om deze opvolging te vergemakkelijken biedt MCC sinds 2024 een PCR-abonnement aan waarbij jouw tankmelk drie keer per jaar onderzocht wordt. In juni staat het tweede tankmelkonderzoek van dit PCR-abonnement gepland. Het eerste tankmelkonderzoek vond reeds plaats in februari, maar instappen is nog steeds mogelijk voor de onderzoeken in juni en oktober 2024.
   
Schrijf je nu hier in!
 
  
Ter informatie:

  • De inschrijving geldt voor 1 jaar en wordt dus niet automatisch verlengd. Begin 2025 contacteren we alle abonnees om te horen of ze hun abonnement een jaar willen verlengen.
  • De dossierkost van € 10 zal slechts éénmalig worden aangerekend voor het gehele PCR-abonnement in 2024, en dit bij facturatie van jouw eerste PCR dat jaar. De tarieven (excl. BTW en dossierkost) kan je hier raadplegen.

Benieuwd wat dit abonnement inhoudt?

Om mastitis op jouw bedrijf aan te pakken is het belangrijk om de oorzaak hiervan te achterhalen én regelmatig op te volgen. Daarom biedt MCC een PCR-abonnement aan waarbij de 15 voornaamste mastitisverwekkers snel en accuraat worden gedetecteerd op basis van het DNA dat in melkmonsters aanwezig is, aan de hand van de PathoProof™ Mastitis PCR Assay.
Na éénmalige inschrijving wordt jouw tankmelk 3 keer per jaar automatisch ingepland voor PCR-onderzoek in februari, juni en oktober. Onderzoek o.b.v. PCR kan zeker interessant zijn voor mastitisgevallen die op cultuur negatief blijven, koeien die onder behandeling van antibiotica staan of bij screening van dieren (individueel of gepoold) op specifieke kiemen zoals Streptococcus agalactiae en Mycoplasma bovis.
 

Lees meer over dit abonnement