Home

Videolink webinar: Werking en opstart van nieuwe digitale duurzaamheidsmonitor

De vernieuwde Duurzaamheidsmonitor werd in het najaar van 2023 niet alleen geüpdatet en aangevuld met nieuwe initiatieven (bv. op het vlak van klimaat) maar ook gedigitaliseerd. Dit maakt het mogelijk om vanaf nu heel wat initiatieven uit de monitor automatisch te laten invullen via datakoppelingen. Uiteraard enkel met jouw toestemming. Voor de sector bieden deze cijfers de mogelijkheid om de reeds gedane inspanningen in de kijker te zetten richting overheid, middenveldorganisaties, retailers en finaal ook de consument. Ook heel wat kopers hechten belang aan duurzaamheid en stimuleren dit zelfs via duurzaamheidspremies. Het invullen van de digitale Duurzaamheidsmonitor vormt dus duidelijk een basis voor de toekomst.

MilkBE, IKM en MCC melkveehouders organiseerden op 10 en 14 november 2023 een webinar om melkveehouders meer inzicht te geven in de vernieuwde digitale Duurzaamheidsmonitor, samen met een toelichting van de mogelijkheden in het opstart- en registratieproces via DigiMilk. Heb je het webinar gemist of wil je het nog eens bekijken? Dat kan via deze Youtube-link.
   

Meer informatie

- Op de website van MilkBE vind je extra info over de Duurzaamheidsmonitor, onder andere de brochure voor melkveehouders
- De digitale Duurzaamheidsmonitor is samen met IKM-NET terug te vinden op www.digimilk.be.
   
Heb je nog vragen over DigiMilk, de Duurzaamheidsmonitor of IKM? Neem dan contact op met onze helpdeskmedewerkers op tel: 078 15 47 10 of via mail naar info@mcc-vlaanderen.be.