Home

Stichting Weidegang erkent MCC voor borging van het hele weidegangproces

Stichting Weidegang erkent MCC voor borging van het hele weidegangproces

MCC is sinds 2016 erkend als certificerende instelling door de Stichting Weidegang. We zijn verheugd om te kunnen melden dat de Stichting MCC nu ook erkend heeft om álle weidegangaudits uit te voeren, en dit vanaf 1 januari 2021. Naast de Weidemelk-certificering bij melkveehouders, kunnen we dus voortaan ook de weidemelk certificering bij transporteurs én bij productielocaties-zuivelverwerkers verzorgen.

De voorbije jaren verzorgde MCC voor Belgische zuivelfabrieken de Weidemelk-certificering bij melkveehouders, dit is de module A van het weidemelk-controleschema. Om het ganse weidegangproces te kunnen borgen tot aan het eindproduct, vereist de Stichting ook een certificaat B (transport) en C (verwerking). Daarom startte MCC het afgelopen jaar het erkenningsproces voor modules B en C bij de Stichting Weidegang. De intensieve voorbereidingen werden onlangs bekroond met de erkenning voor die twee modules, tijdens de finale audit uitgevoerd door een extern auditbureau in opdracht van de Stichting. Ons team van auditoren voldoet dus aan alle criteria voor het uitvoeren van inspecties en audits op het gebied van Weidemelk en staat alvast voor je klaar.

Binnenkort zal MCC alle Weidemelk-certificaathouders in België contacteren om gepersonaliseerde voorstellen te bespreken.

Heb je hier nog vragen over? Neem dan gerust contact op met onze helpdesk via mail naar info@mcc-vlaanderen.be of tel. 078 15 48 10.

 


1