Home

IKM actueel

Met het nieuwe jaar in zicht, brengen we jou graag op de hoogte van enkele IKM-actualiteiten.

Verlenging IKM-certificaten (Covid-maatregel)

In een vorige nieuwsbrief kon je lezen dat MilkBE alle IKM-certificaten verlengde tot 31 december 2021. Gezien de Covid-maatregelen nog steeds van kracht zijn, heeft MilkBE nu beslist om IKM-certificaten met een oorspronkelijke vervaldatum tussen 20 maart 2020 en 29 maart 2022 (opnieuw) te verlengen, deze keer tot 30 maart 2022. Toch willen wij de melkveehouders vragen om de IKM-verlengingsaudits, in samenspraak met de gekozen inspectie-instelling zo snel mogelijk uit te voeren.
   

Algemene bijdrage 2022 ongewijzigd

De Raad van Bestuur van IKM-Vlaanderen heeft de jaarlijkse bijdrage voor het IKM-secretariaat vastgelegd op 50 euro per IKM-gecertificeerd melkveebedrijf. Deze bijdrage zal via de afrekening van de zuivelfabriek worden gefactureerd in januari 2022.
    

Nieuw IKM-lastenboek vanaf 1 januari 2022

We lieten in een vorige nieuwsbrief al weten dat op 1 januari 2022 een nieuwe versie van de IKM-lastenboek van kracht gaat. De werkgroep IKM/QFL/QMK van MilkBE vzw speelt hiermee in op vragen en behoeften van haar verschillende partners. De belangrijkste wijzigingen betreffen de procedure voor onaangekondigde audits.
Verder op onze website vind je meer info: https://www.mcc-vlaanderen.be/nl/content/nieuwe-versie-ikm-lastenboek-vanaf-1-januari-2022-wat-verandert-er
 


1