Home

Gebruikt u diepstrooiselboxen ? Vul dan onze korte enquête in ...

Gebruikt u diepstrooiselboxen ? Vul dan onze korte enquête in ...

Zo blijft u op de hoogte van wat de ideale boxbedekking inhoudt en hoe de uiergezondheid en melkkwaliteit kunnen gegarandeerd worden. Bovendien kan u zich kandidaat stellen voor de onderzoeksgroep en kan u oa. gratis bacteriologisch melkonderzoek laten uitvoeren in het 2de projectdeel!

Het gebruik van diepstrooiselboxen op melkveebedrijven biedt veel voordelen, bijvoorbeeld in kader van de langleefbaarheid van de koeien. Toch rijzen er vragen. Wat kan er best gebruikt worden als boxstrooisel? Is het nuttig om kalk toe te voegen in de box? Zijn er meer mastitisgevallen? Is er een invloed van het type strooisel op de melkkwaliteit? Hoe kan ik de uiergezondheid op peil houden?

Deze en andere vragen worden beantwoord met uw hulp. Via een samenwerking tussen Hogeschool Thomas More, MCC-Vlaanderen, Veepeiler en ILVO wordt er een praktijkgericht onderzoek opgestart naar het gebruik van diepstrooiselboxen en de invloed op de uiergezondheid en melkkwaliteit.

Gebruikt u diepstrooiselboxen voor de lacterende dieren op uw bedrijf, dan vragen wij u de enquête in te vullen. De volledige enquête duurt slechts 5 à 10 minuten! Wanneer u uw naam en leveraarsnummer invult kunnen we bepaalde invloeden op melkkwaliteit en uiergezondheid nagaan, én krijgt u de resultaten na afloop van het onderzoek toegestuurd. De gegevens worden verder anoniem verwerkt! In een volgend stadium krijgen enkele bedrijven de kans om meer in detail opgevolgd te worden. Indien u hiervoor geïnteresseerd bent kan u dit op het einde van de enquête aangeven.

Volg deze link om naar de enquête te gaan: Vul de enquête in

Indien de link niet werkt, kan u de onderstaande URL kopiëren en in uw webbrowser plakken:

https://thomasmore.qualtrics.com/SE?SID=SV_6FEf573dpoQe8sd&Preview=Survey&Q_CHL=preview

Van harte bedankt voor uw medewerking!

Karlien Supré (MCC-Vlaanderen, karlien.supre@mcc-vlaanderen.be)

Brent Van Riel (Hogeschool Thomas More)


1