Home

Familie Adams - Leenaerts uit Hoogstraten produceert de beste melk van Vlaanderen !

Familie Adams - Leenaerts uit Hoogstraten produceert de beste melk van Vlaanderen !

Tijdens de jaarvergadering van MCC op vrijdag 20 maart 2015, werden Danny en Lea Adams-Leenaerts uit Hoogstraten bekroond als ‘melkveehouders met de beste melkkwaliteit van Vlaanderen.’

Foto: Laureaat Adams Danny en Ria Leenaerts ontvangen felicitaties van voorzitter MCC, Francois Achten

Sinds 10 jaar reikt MCC-Vlaanderen kwaliteitscertificaten uit aan melkveebedrijven die gedurende een volledig jaar uitstekende resultaten halen op vlak van melkkwaliteit. Om hieraan te voldoen moet het maandgemiddelde het hele jaar lager zijn dan 150.000 cellen/ml, 10.000 kiemen/ml, 10 coliformen /ml en verder mogen er geen strafpunten of residuen van remstoffen voorkomen. Gemiddeld voldoet slechts een 50-tal bedrijven aan deze zeer strenge criteria.

Het echtpaar Adams-Leenaerts werd speciaal bekroond omdat het bedrijf de afgelopen 7 jaar keer op keer het kwaliteitscertificaat verkreeg. De kwaliteitsresultaten zijn dan ook indrukwekkend. In onderstaande tabel worden de gemiddelde kwaliteitsresultaten weergegeven van het bedrijf.

Het gelauwerde bedrijf produceert met 70 melkkoeien jaarlijks 650.000 kg melk. Het bedrijfsareaal omvat 30 ha: 15 ha maïs en 15 ha grasland. De koeien zijn in een ligboxenstal gehuisvest. Er wordt gemolken in een 2*8 visgraat, een conventioneel melksysteem dus. Nog opmerkelijk: het vervangingspercentage bedraagt amper 26 procent. En het aantal gevallen van klinische mastitis blijft beperkt tot 1,3 procent per maand.

Wil je weten hoe het bedrijf dergelijke resultaten kan presteren? Melkveehouder Danny Adams legt het uit in onderstaand filmpje;


1