Home

MCC lanceert IMA op Agriflanders 2025, jij komt toch ook?

Met Individuele Melk Analyse (IMA) biedt MCC melkveehouders de mogelijkheid om naast het celgetal ook tal van andere melkparameters na te gaan. Hierdoor krijg je een gedetailleerd inzicht in de gezondheid van elke koe, waardoor je jouw management effectief kunt bijsturen. De officiële lancering van IMA vindt plaats op donderdag 16 januari 2025 tijdens Agriflanders. Jij bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Lees snel verder voor meer informatie!

Jij bent uitgenodigd: mis de exclusieve lancering niet!

Van donderdag 16 tot en met zondag 19 januari 2025 vindt Agriflanders plaats in Flanders Expo Gent. Kom op donderdag 16 januari naar onze beursstand in hal 7, standnummer 7521, en vul je eerste monsterpotje niet met melk, maar met een lekker alternatief! Wil je de officiële lancering van IMA beleven, kom dan om 11.30 uur naar onze stand.

Kun je donderdag niet bij de lancering aanwezig zijn, maar wil je meer weten over IMA of andere producten en diensten van MCC of DGZ? Geen probleem! Je bent ook op de andere beursdagen van harte welkom op onze stand.

 

Twee analysepakketten op maat van de melkveehouder

In de eerste fase lanceert MCC twee pakketten voor veehouders die conventioneel melken. Dankzij het flexibel aanbod bepaal je zelf hoe vaak je analyses laat uitvoeren: eenmalig, elke 4 weken of elke 6 weken. Naast het celgetal kun je, indien gewenst, ook tal van andere melkparameters laten meten om je management gericht bij te sturen:

  • Pakket 1: IMA Uiercheck
    Dit pakket geeft een helder inzicht in het celgetal per koe, met een overzichtelijk rapport waarin naast de individuele resultaten ook een bedrijfsoverzicht met onder andere het gemiddelde celgetal en de bijdrage van iedere koe aan dit celgetal. Dit pakket biedt inzicht in de uiergezondheid van elk individueel dier, zodat je gericht kunt ingrijpen.
  • Pakket 2: IMA Uiercheck & Melkinzicht
    Dit uitgebreide pakket omvat naast celgetalbepaling ook informatie over het individueel vet-, eiwit-, ureum- en lactosegehalte, maar geeft ook ketose en pensverzuring weer. Ook hier ontvang je een rapport met individuele resultaten én een bedrijfsoverzicht. Dankzij dit pakket krijg je dus niet alleen inzicht in de gezondheid van elk individueel dier, maar ook in de melkparameters, zodat je gericht kunt ingrijpen.

 

   
Lees meer over IMA
   

  

  
   
    

In de nabije toekomst maken we bemonstering bij melkrobotbedrijven ook mogelijk.
Daarnaast zullen we ons ook richten op het opsporen van dierziekten zoals paratuberculose en neospora via koemelk.